tiistai 30. heinäkuuta 2013

Penteleen pärstä.

Alkaa pikku hiljaa meneen hermot mun kasvojen ihoon. Viime aikoina on tuntunut, ettei mikään rasva kosteuta tarpeeks. Ostin sitten ne Avenen tuotteet, ja nyt viimesen parin käyttökerran jälkeen kasvoja on kirvellyt ja kutittanut; eli eipä sovi sitten nekään kalliit tökötit. Tänä aamuna laitoin ja jouduin ottamaan pois ja pistään tilalle ihan perus Humektania. Se sentään jotenkin sopii, ei ainakaan ärsytä ihoa. Mutta se ei auta couperosaan.

Ihon kuivuutta on todennäkösesti lisännyt ainakin se, että oon tehny pilatesta joka päivä = iho hionnut ja sen jälkeen kuivunut. Eli pitääkö tässä sitten lopettaa liikkuminenkin. -.-

En aio enää ostaa mitään kalliita purnukoita, vaan otan käyttöön taas luomu kookos-sheavoi-voiteen. Sitä käytin aika pitkään, ja se ainakin kosteuttaa. Aattelin ostaa myös kookosöljyä, jota on kehuttu. Couperosaan en sitten tiedä mikä auttais.

En aio laittaa omaisuuksia ihotautilääkäreihin, jotka omasta kokemuksesta laulaa saman virren; "tässä näitä perusrasvoja, kokeile näitä!" tai "ei auta kuin kokeilla eri rasvoja". Ei ihan kauheesti kiinnosta ostaa jokaista rasvaa todetakseen, ettei valtaosa käy. Eikä noi muutaman kerran testerit auta mitään, aluks voiteet voikin käydä, mutta hetken päästä iho taas temppuilee. Omalääkärillä vois huvikseen käydä sit ku saa nää kaikki häärumbat pois alta, ei ainakaan ota päähän jos on turha käynti, kun siitä ei joudu maksaan niin paljoa. Kosmetologillakin käynti käynyt mielessä, mutta nekin todennäkösesti vaan suosittelis niitten omia törkyhintasia tököttejä.

Miks pitää olla kaikki; couperosa, atooppinen iho ja jollakin tapaa allergisestikin reagoiva!? Koita nyt sitten hoitaa näitä kaikkia, kun voiteet on tartkotettu lähinnä yhdelle tai kahdelle noista vaivoista. Kai se on vaan hoidettava tota atopiaa ja antaa pintaverisuonten lisääntyä naamassa.

Jos tästä jotain hyvää pitää ettiä, niin onneks ongelmana on vaan naama eikä koko kroppa. Ja onneks iho rauhottuu yleensä päivän mittaan, pahin on aamulla voiteen laiton jälkeen, naama ihan laikuilla. Sen takia läheiset ihmiset ei yleensä edes ymmärrä mun ihossa olevan mitään vikaa.

Revin kohta naaman irti... Maksimaalista vitutusta siivittää selkäkipu ja jälleen oikkuileva, marraskuussa sijoiltaan mennyt polvi. Anna mun kaikki kestää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti