tiistai 15. lokakuuta 2013

Kaikki muuttuu aikanaan.


Sain uuden kameran eilen, ja olen nyt hieman sitä tutkiskellut. En ole kuitenkaan jaksanut vielä perehtyä paljoa perusasetuksia pidemmälle, mutta todennut tämän olevan kyllä kelpo kapistus! Tällä pärjää pitkään.

Sain eilen diagnoosin viimeaikaisille (ja vähän kauemminkin vaivanneille) terveysongelmille;
elämä jatkuu CU:n siivittämänä.

Jotenkin tiivistettynä: Colitis ulcerosa on krooninen tulehduksellinen paksusuolen sairaus. Tarkkoja syitä sille ei tiedetä, eikä tarkkoja hoito-ohjeitakaan (lähinnä ruokavalion suhteen) muuten kuin lääkkeiden osalta. Sairaus on jokaisella jokseenkin erilainen, joten sen käyttäytyminen on opeteltava vain kokeilemalla. Aika monesti mm. liian tarkkojen ja tunnollisten ihmisten sairaus. Akuutit (oireiden paheneminen) ja rauhalliset vaiheet vuorottelevat.

Olen vielä ihan hukassa koko sairauden kanssa, sillä se ei ole kovin yksiselitteinen. Tällä hetkellä olo on vaihteleva; masentunut, ahdistunut, stressaantunut, ohimenevinä hetkinä toiveikas. Pahemminkin voisi olla, mutta myös paremmin. Lääkkeet ovat auttaneet, mutta eivät ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Pienikin takapakki masentaa. Ruoka tuntuu mystiseltä, mitä sitä uskaltaisi suuhunsa laittaa. Varsinkin nyt kun on akuutti vaihe, ja joutunut karsimaan paljon ruoka-aineita.

On huono omatunto olla pois töistä. Ei saisi, mutta minkäs sitä luonteelleen mahtaa.
Nyt pitäisi saada vain pää rauhoitettua ja laitettava asiat tärkeysjärjestykseen. Helpommin sanottu kuin tehty.

Toiveissa vielä joskus (mieluiten mahdollisimman pian) normaalihko elämä sairauden kanssa. Kuinka kauan siihen menee, ei tiedä kukaan.

On siinä opettelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti