sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Eroahdistusta ja johtajuusongelmia.

Äiten koira, eli mun vanha koira, on nyt alkanut oireilla ikävästi. Tässä vähän selostusta tapahtumista koiran oltua yksin:

Eka ilta:
Eteisen pieni muovimatto revitty riekaleiksi, koira keittiön pöydällä eikä pääse alas.

Toka ilta:
Vessan pieni muovimatto revitty riekaleiksi, tehty tarpeet sisälle, koira keittiön pöydällä vaikka tuolit laitettu visusti pöydän alle.

Kolmas ilta:
Koira kussut sängyn, repinyt peitot lattialle, tehnyt tarpeensa keittiöön, repinyt muovimattoa.

Koiralla ei aiemmin ole ollut ongelmia yksinolon kanssa. Luultiin, että tämä kaikki johtuu jostain stressistä. Koira on herkkä ja arahko luonne, joten säikkyy esim. ääniä. Tarkemmin ajateltua ja asiaa tutkittua tajuttiin, että kyse taitaakin olla ihan eroahdistuksesta. Aiemmin koira on ollut yksinään hyvin ja nukkunut. Joitakin oireita eroahdistuksesta on jo kuitenkin ollut, joihin ei olla tajuttu puuttua:

- koira seuraa vessaankin asti
- koira pyörii muutenkin paljon ympärillä
- koira murisee omistajalle, jos omistaja on lähdössä kotoa ja moikkaa koiran tai muuten tulee vielä käymään jossain huoneessa ulkovaatteet päällä

Onneksi ei sentään hauku yksinollessaan! Johtajuusongelmaakin on, joten nyt koira joutuu aikamoiseen koulutukseen. Toivotaan että päästäis pian ongelmista eroon... Olisi pitänyt jo aiemmin kouluttaa koira paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti