keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Ei ihme että ihmiset elävät epäterveellisesti

Olen yrittänyt elää terveellisemmin olemalla käyttämättä esimerkiksi shampoiden ja rasvojen "epäterveellisiä" ainesosia. Olen välttänyt parabeeneja, koska on esitetty, että ne saattavat lisätä estrogeenin määrää elimistössä joka altistaa rintasyövälle ja miehillä heikentää sperman laatua. Tieteellistä todistusta tästä ei ole. Mutta aiheesta löytyy myös aivan päinvastaisia argumentteja: parabeenit olisivatkin terveellisiä!

Kuulin, että margariinit ovat epäterveellisiä jos ne sisältävät synteettisiä trans-rasvoja. Tällaisissa margariineissa saattaa olla myrkyllisiä metalleja. Ajattelin, että tähän loppui minun margariininsyönti! Evira kuitenkin väittää, että haitallisia trans-rasvoja ei olisi terveydelle haitallisia määriä markkinoilla olevissa margariineissa. Silti tuttavani kemisti-ystävä ja kemianopettaja ei suostu suuhunsa kyseistä elintarviketta laittamaan.

Silikoni on myös herättänyt keskustelua. Sitä on niin shampoissa kuin rasvoissa ja joissakin limsoissakin. Silikonia on monta hyvin erilaista. Itse en käytä silikonipitoista shampoota, koska tiedän sen jäävän hiuksiin epämiellyttävästi. Mutta sen ei ole todistettu olevan epäterveellistä. Hiuksiin pakkautuva aine ei ole epäterveellistä? Tiedä tuota. Eikö se sitten pakkaudu yhtä lailla rasvan mukana kasvoihin? Tai sitten rasvoissaon jotain erilaista silikonia.

Pitäisikö tässä nyt sitten osata päättää, mikä on terveellistä? Kuusi estenomi-opiskelijaa kertovat blogissaan, kuinka mainokset ovat usein harhaanjohtavia ja lupaavat aivan puppua. Kehen voin luottaa? Ammattilaisetkin huijaavat, joten mitä on enää tehtävissä. Kaikki meistä on loppujen lopuksi ihmisiä.

Terveellisintä olisi olla käyttämättä mitään. Voisin muuttaa asteetiksi johonkin aavikolle. Pieni pää menee solmuun tämmösestä pyörityksestä. No, ehkä olen käyttämättä aineita, joista en ole varma. Niin, eli en käytä mitään... Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti