perjantai 9. marraskuuta 2012

Häästressiä.

Aloin miettiä häiden kustannuksia. Haluanko oikeasti säästää niska limassa yli vuoden, jotta voimme järjestää hienommat häät? Käyttää kaikki mitä saan säästettyä yksiin juhliin? Vaikka häät on ainutlaatuinen juhla, ei näillä tuloilla kuulosta hirveen houkuttelevalta vaihtoehdolta... Olisi kiva kuitenkin saada pikku hiljaa säästöön myös tulevaan asuntoon.

Siispä, päätin että meille riittää häät hieman pienemmälläkin budjetilla.

Hääpaikka siis vaihtuu 1500e vuokraisesta tod. näk. 300-400e paikkaan.  Kävin myös katselemassa hääpukuja, mutta alepuvutkin olivat vähintään 200e, eikä niissä yllättäen ollut hienoja. Joten todennäköisesti tilaan puvun netistä ajoissa. Löysin yhden paikan, josta monella on hyviä kokemuksia ja saan sieltä hienon mekon 100-200e mittojen mukaan tehtynä.

Kampauksen ja meikin saan onneksi ihanalta ystävältä häälahjaksi!

Ruoka on aiheuttanut päänvaivaa, ja olen pyöritellyt kaikkia vaihtoehtoja; pääruoka+kakkukahvi+iltapala, pelkkä kakkukahvi, kakkukahvi+iltpala, pitopalvelu, itsetehty...
Itsetehty ruoka kuulostaa mahdottomalta urakalta, mutta pitopalvelu maksaa 90:lle vieraalle vähintäänkin 2500€. Itsetehdyn taas saa yhdellä pääruualla, salaatilla+hääkakulla 500€:lla.

Ja sitten vielä sormus, Matin puku, koristelut (ajattelin tehdä paperista kukat), pöytäliinat, maistraatin vihkiminen, JUOMAT... Bändin haluaisin ehdottomasti iltaan, ei häitä voi viettää vain ryyppäämällä kakun jälkeen. Onneksi bändin hintaa yritetään vielä tinkiä, jäsenistä osa on Matin veljen tuttuja.

Budjetti tulee olemaan pieni, mutta uskon että saadaan silti hyvät juhlat. Yhdessäolo on kuitenkin se tärkein asia, ei kallis ruoka, kalliit koristeet tai priimakuntoinen juhlatila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti